RISOTTO MED SCAMPI A LA KERSTIN
4 PERS
Detta
behöver du
4
dl avorioris
2 schalottenlökar
2
msk smör
1
dl vitt vin
8-9
dl fiskbuljong
2-3
dl färskriven parmesanost
400
gr scampi
Färsk
spenat
Cocktailtomater
Röd
chilli
Vitlök
Såhär
gör du:
Värm
fiskbuljongen – 2 fiskbuljongtärningar i 9 dl vatten
Hacka
schalottenlökarna fint. Smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk.
Häll
i riset efter någon minut och fräs alltsammans glansigt under 2-3 minuter.
Tillsätt
vinet. Späd sedan i omgångar och under omrörning med den varma buljongen. Låt
riset suga upp all buljong innan mer hälls på.
Koka
på svag värme i ca 20 minuter tills riset känns mjukt. Rör i den färskrivna
parmesanosten och ev. en extra klick smör.
Salta och peppra, stek den tinade scampin hastigt
i 2-3 minuter.
Samma
sak gäller för, chillin och vitlöken
Vänd
ner scampi, spenat och halverade cocktailtomater efter en sväng på scampijärnet
i risotton. Servera!
MARÄNGSVISS
4PERS
Ingredienser
4 port
2 dl vispgrädde
30 Små maränger
Chokladsås:
Mörk choklad
100 g
Gör så här
Börja med chokladsåsen. Hacka chokladen fint.
Koka upp grädden. Tillsätt chokladen och vispa kraftigt
tills den smält. Håll såsen varm.
Vispa grädden. Varva maränger och grädde till en pyramid på
ett fat.
Ringla över lite chokladsås och servera resten till.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar