Här börjar vår gryta ta form och smak
Ready to serve
Ready to eat
Med italienskt bubbel därtill
Att avrunda med glass och färska bär kan inte bli fel
Om man bara kunde läsa vad som stod på flaskan med bubblet till desserten men jag vill minnas att det var en Asti Cinzano. (Det står lite längre ner i inlägget)
Så här vackra var pojkarna redan för 5 år sedan.
Så här vackra var pojkarna redan för 5 år sedan.
Huvudtemat denna afton var naturligtvis firandet av vårt 10- års jubileum tillsammans med våra Damer. Det kommer att äga rum den 25:e maj i Backafallsbyn på Ven. Det blir whiskyprovning, guidad tur i destileriet, en femrätters gourmetmeny och övernattning med frukost. Skriftlig inbjudan gick ut till alla Damerna den 22 dennes.
Eftersom det planerades mycket prat kring planeringen, valde värdarna Brr Putte och Jan en ganska snabblagad meny, se recept nedan. Det råder ingen tvekan om vem som har författat presentationen av menyn.
Vi fick också ett snabbt besök av Br Arne C, som f.n. genomgår en ganska tuff medicinsk behandling.
Han var, som vanligt, på ett strålande humör och hans galghumor satt, som alltid, som en smäck. Br Arne tar time out under våren och återkommer till hösten.
Nedan följer recepten:
B2B 10
ÅRSJUBILEUM 2019-03-21
3/21/2019
Förberedelser
Till det dricker
vi famous grouse
Huvudrätt
Vår gryta
Se recept
Till den dricker
vi victoria prosecco extra dry
Efterrätt
Består av färska
hallon och blåbär och glass
Upplagt efter ansvarigs
tyckande
Till den dricker
vi Asti Cinzano
VÅR GRYTA
6 personer
DETTA BEHÖVER DU
900 gr
kycklingfilé
Matfett till
stekning
Salt och
peppar
3 små
rödlökar tunt skivade
3 dl torrt
vin
3 dl
drickfärdig äppeljuice
1,5
buljongtärning eller motsvarande fond + 3 dl vatten
3 dl
vispgrädde
150 gr sugarsnaps,
15 små morötter och ett knippe rädisor
Maizena
snabbredning
Till
garnering:
7 cm gurka
och hackad rödlök
SÅ HÄR GÖR DU
1.
Skär kycklingfiléerna i medaljonger, c:a 2 cm
tjocka skivor tvärs över på bredden, banka dem lätt. Bryn dem lätt runt om i en
panna tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar.
2.
Tillsätt vin, äppeljuice, buljong, vatten och
grädde. Låt puttra samman i 10 minuter under lock. Ansa grönsakerna. Lägg i
morötterna först som får puttra i några minuter, sedan resterande grönsaker
bara i någon minut så att grönsakerna behåller sin spänst.
3.
Red av med snabbredning.
4.
Garnera med tunt skivad gurka och hackad
gräslök.
5.
Servera med ris eller kokt potatis ( vi valde
potatisen)
Tips! Man
kan även förvälla grönsakerna var för sig och tillsätta i grytan vid
serveringstillfället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar