JÄGARMÄSTARSOPPA
6 pers
(Serveradesb även år 2016 men det var ingen hade något minne av det)
Det här behöver du:
1 stor schallottenlök
3 dl kantareller, naturella eller konserverade
1-2 msk smör
2 msk idealmjöl
5 dl kraftig oxbuljong
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 dl mellangrädde
½ msk soya
3 krossade rosépepparkorn
3 msk madeira
Såhär gör du:
1.
Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i
en gryta.
2.
Strö över mjölet. Rör om. Späd med buljongen. Låt koka på svag värme i ca. 10 min.
3.
Tllsätt grädde, creme fraiche, soya och
rosépeppar. OBS! Blanda creme fraiche och mellangrädde först.
Låt koka i 5-10 minuter. Tillsätt madeiran.
4.
Smaksätt ev. med salt och peppar
4 PORTIONER
Det här behöver du:
600 gr torskfilé
2 msk torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
1 pressad citron
½ dl ströbröd
½ dl hackad persilja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk smält smör
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
Såhär gör du:
Tina fisken ( om den är djupfryst)
Sätt ugnen på 225 grader
Lägg fiske på ett ugnssäkert fat
Salta och peppra
Blanda det smälta smöret med den pressade vitlöken
Pensla blandningen på fisken
Strö över persiljan och ströbrödet
Häll grädde vin och citron vid sidan av fisken, men i den i
den ugnssäkra formen!
Stek i ugnen c:a 20 min.
Servera med pressad potatis, gröna ärtor och extra citron i
skivor.
Njut tillsammans med et gott vitt vin. T.ex ett som har
tagit namn efter vår eminente ordförande:
Bergh (nr 74234) från Österrike.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar