Our winestewart in action
Förrätt med rökt lax och räkor
Till detta bjöds på en sval Frascati
Såsansvarig hade hand om löken och lite till i kväll. Det fanns ju ingen sås att tillreda
Biff Rydberg
Ett utsökt Rhonevin gjorde biffen sällskap ner i struparna
Årets andra möte gick av stapeln tillsammans med ösregn utanför panoramafönstren i "vår" lokal.
Denna gången var det två brr som var frånvarande. En är på Kuba njuter av cigarrer och Cuba Libre och en blåser glas upp i Nybro.
Det var också dags att erlägga årsavgiften och i detta sammanhanget har Ordf. kommit på ett mycket behagligt sätt att växla en femhundring. Vår kassör har normal dåligt med växel och av den anledningen valde ordf. att växla sina stora sedlar till mindre valörer. Finns det ett bättre sätt än att då besöka en lokal som serverar jästa och destillerade drycker och inhandla t.ex ett glas vin och betala med stor sedel? Därmed var växeln ordnad.
Värdarna hade valt en något förenklad meny i afton eftersom styrkan var decimerad.
Det framgår av bilderna vad som bjöds.
Recepten kommer senare. De förväntas dyka upp från Sk Fagerhult den elektroniska vägen inom kort.
Innan måltiden fick vi som var där lyssna på Br. Hans som berättade om sin resa i mellanamerikas djunglar dock ej med övernattningar i kojor och andra enkla boningar. Hans berättartalang är fantastisk och vi höll tyst i flera minuter för att lyssna till bara honom. Jag vill påstå att en sådan tystnad är högst ovanlig i vår krets.
NU KOM RECEPTEN:
NU KOM RECEPTEN:
AVOCADOMOUSSE m RÄKOR o LAX
INGREDIENSER
4 AVOCADO
2
DL CRÈME FRAISCHE
1 TSK PRESSAD CITRON
HANDSKALADE
RÄKOR (rikligt )
3 HG
KALLRÖKT LAX
DILL för
dekoration
GÖR SÅ HÄR
Gröp ur
”avocadosarna”
Mixa
tillsammans med citronsaften
Blanda
därefter i crème fraische
Ställ
kallt!
Servera i
cocktailglas
Garnera med
dill!
GÖTTMOS!
Här skulle det vara en bild på vår ärade sekretär, men den
gick inte att kopiera från mottaget underlag.
Biff Rydberg med äggula i kokott
,
,
Antal portioner: 4
Denna lyx-pytt i panna serveras med en rå
äggula i en kopp vid sidan av. Det här är en utmärkt middag, men passar även
som supé eller vickningsrätt.
Ingredienser
- 600 g oxfilé
- 4 gula lökar
- 1 kg potatis
- 20 g finhackad persilja
- 4 äggulor
Gör
så här
- Skiva, strimla och tärna oxfilén i jämna bitar. Skala och tärna potatisen. Skölj den i vatten så all stärkelse försvinner. Skala och hacka löken fint.
- Stek löken på svag värme i lite matfett tills den är mjuk och guldgul. Krydda med salt. Stek potatisen för sig, eventuellt i flera omgångar, tills den är brynt och genomstekt. Håll potatis och lök varma var för sig.
- Värm smör i en stekpanna. När det slutat skumma, stek köttet tills det är brynt runtom men fortfarande rosa inuti. Krydda lätt med salt och peppar. Fördela kött, potatis och lök var för sig på fyra tallrikar. Strö över persiljan. Servera med en rå äggula per person.
- Det bev blankt, men bakom finns en bild på vårt sekretär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar