Vinet till förrätten
50% av förrättsansvariga
Flitens lampa lyser
Chefen kollar att allt går rätt till
Den helvita tanden är även den helt egen
Frukt och grönsaker skall vara vackert skuret
Inklusive morötterna
Förrätten
En god Bordeaux till älgen
Det är viktigt att smälta maten i lugn och ro
Älggrytan var superb
Puerto Banus - det tilltänkta målet på vårt 5-års jubileum nästa år
Höstens första riktiga möte ägde rum den 31 oktober. Det första hade vi på Grand Hotels Kitchen and Table.
Hans B och Putte D var kvällens värdar och kökschefer. Recepten kommer längre ner.
Det stora samtalsämnet denna kväll var naturligtvis 5-års jubiléet som äger rum i mars nästa år.
Resan går till Puerto Banus och br Puttes semesterhus.Vi ser alla fram emot Br Puttes ciseronskap under vistelsen.
TOAST SKAGEN
4 PORT
DET HÄR BEHÖVER DU
0,5 kg
räkor
½ dl majonnäs
½ dl crême
fraiche
1 knippe
dill
1 citron
4 skivor vitt bröd
1 rödlök
30 g
Löjrom
SÅHÄR GÖR DU
Skala räkorna ( dela dem om de är stora), blanda med
majonnäs, crême fraiche och hackad dill.
Riv ner lite citronskal
Kantskär brödskivorna och stek dem gyllenbruna i smör. Skeda
upp skagenröran på bröden
Toppa med en klick löjrom
Garnera med rödlökskivor, dill och citronskivor.
KOMMENTAR: Originalreceptet innehåller inge crême fraiche,
men vi tyckte att det blir lite tungt så och blandade därför upp med det.
Viltgryta med äpplen och chèvre
4 pers
DET HÄR BEHÖVER DU
600 r grytbitar av vilt, vildsvin, rådjur eller älg (vi
valde älg)
2 msk rapsolja
4 vitlöksklyftor
4 schalottenlökar
2 morötter
3-4 röda äpplen
1 stjärnanis
½ citron pressad saft
4-5 msk smör
3 dl
rödvin
1 tsk enbär
2 lagerblad
½ köttbuljongtärning
1 rosmarinkvist
2 msk röd vinbärsgelé
Salt och nymalen svartpeppar
100 g
chèvre
SÅHÄR GÖR DU
Ansa köttet och skär i tärningar, ca 2x2 cm. Blanda med
rapsolja. Skala och hacka vitlöken och schalottenlöken. Skala och skiva
morötterna på snedden.
Kärna ur äpplena, skär i ½ cm tjocka skivor. Koka dom i 2 dl vatten, stjärnanis och
citronsaft så att de mjuknar lite. Ta upp, men spara vattnet.
Bryn köttet i en tjockbottnad gryta. Tillsätt lök, morötter
och vinet, krossade enbär, lagerblad, smulad köttbuljongtärning och rosmarin.
Tillsätt spadet från äpplekoket så att det täcker. Låt sakta koka i ca 45
minuter.
Tillsätt röd vinbärsgelé, salt och peppar. Smula över chèvre
vid serveringen.
Stek äppelskivorna hastigt i smör på båda sidor och servera
till. Serveras i djup tallrik.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar