Paneringsavdelningen
Youghurtdressing på gång
Rabarberpajen snart klar
Förbannade spis!
Toast Skagen
Proffs i hårt arbete
Så var det äntligen samling igen på Hittarpshus för bröderans krumhopp och vilda experiment i den gastronomiska världen. Allt detta i ett kök som inte är mycket större än en kokvrå med en gammal slutkörd spis som ej går att lita på.
Dess brister i utsrustning och utrymme hindrar dock ej herrarna från att skapa gastronomiska fullträffar. Vi själva tycker åtminstone det och det är ju det viktigaste.
Någtot möte i maj blir det inte, men däremot en tur med våra Damer till Danmark den 20 juni.
Inbjudan till denna tripp kommer att sändas ut till Damerna i god tid.
Nedan kommer aftonens recept som dessutom ligger utlagda på vår Dropbox sida.
Toast skagen a la Morberg/Cederborg
4 portioner
500 gr färska eller frysta räkor
1 dl
majonnäs
1 dl
crême fraiche eko
1 tsk cognac
Salt och nymalen vitpeppar
4 skivor vitt bröd
Smör till stekning
2 msk hackad dill + några kvistar till garnering
50 g
löjrom
4 citronklyftor
SÅHÄR GÖR DU
Skala räkorna och låt ev. torka på hushållspapper. Blanda
dem med majonnäsen och crême fraichen i en skål. Tillsätt cognacen och smaka av
med salt och peppar. Ställ kallt.
Stek brödskivorna i smör.
Blanda ner den hackade dillen i räkröran strax före
serveringen så att den behåller sin spänst
Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom
Garnera med en citronklyfta och en dillkvist.
Lämplig dryck:
Öl och snaps
Panerad rödtunga med kokt potatis, youghurtdressing och gröna ärtor
Såhär gör du:
Filéeerna torkas av, saltass och peppras. Doppas i mjöl,
därefter vispat ägg och till sist vänds i sröbröd.
Steks c:a 1-2 minuter på var sida beroende på tjockleken.
YOUGHURTDRESSINGEN
4 dl
grekisk/ukisk youghurt
1 påse ruccolasallad
Rivet skal ur en cigtron
1-2 vitlöksklyftor
1-2 cm
sardellpasta
3 msk kapris
2 msk olivolja
Salt och peppar
Blanda 2 dl
youghurt med övriga ingredienser i en mixerbägare
Mixa med mixerstav till en puré.
Vispa ner resterande youghurt för att få en lagom
konsistens.
Smaka av
Ett alldeles förträfflig vin till detta är ett beprövat
vin LETH GRÜNER VELTLINER NR 76750
Ingredienser
Receptet gäller för 6 port
·
500 g rabarber
·
½ msk potatismjöl
·
1 tsk malen kanel
·
4 msk strösocker
Deg:
·
1½ dl havregryn
·
1½ dl vetemjöl
·
½ dl strösocker
·
125 gram smör
·
5 dl vaniljsås
·
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl,
kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i
en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med lättvispad
vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar